Pagina's

dinsdag 26 april 2016

Frisse lente-salade

Je zou het niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar jawel het is lente! 

Sinds 22 maart heb ik mezelf opgelegd meer te gaan sporten en eet ik geen tarwe en melk meer. Zo probeer ik van de verschrikkelijke uitslag van mijn gezicht vanaf te geraken, waar ik al 12 jaar mee rondloop en waar eerst zogezegd geen behandeling voor bestond, tenzij een zware antibiotica-kuur van 3 maanden en de nodige ongemakken die daarbij horen.

Aangezien ik nu dus nogal bezig ben met mijn eetgewoontes te veranderen en ook weinig (spelt)brood probeer te eten, wil ik graag genoeg afwisseling creeëren op tafel 's middags.

Soep is een leuk alternatief maar werkte precies nogal weinig bevredigend, waarna ik dan toch nog steevast naar brood greep om erbij te eten. Salade is natuurlijk nog een alternatief waarbij ik dan ook graag experimenteer!

Vandaag dus op het menu: Lente-salade met grijze garnalen en gerookte zalm.

Nu ik ook probeer nog weinig dierlijk te eten en ik volop op zoek ben naar de beste alternatieven (begin maar eens, zonder tarwe en zonder melk...) Wil ik toch af en toe een stukje vlees en vis eten! Eigenlijk kon deze ook perfect zonder, maar ik had er nu eenmaal veel zin in! ;-)
In deze salade:
  • Een kopje gekookte (en afgekoelde) quinoa
  • Een klein bakje gepelde noordzee garnalen
  • 2 handjes gemengde jonge sla
  • 1 grote geraspte wortel
  • 1/3 komkommer in reepjes (volgende keer in blokjes)
  • 2 coctailtomaatjes in 4 gesneden
  • een eetlepel gepeld hennepzaad
  • een eetlepel geroosterd sesamzaad
  • een eetlepel pompoenpitten
  • 2 schelletjes gerookte zalm
  • een scheutje zonnebloemolie (kan ook met andere olie, ik hou nogal van een zachte smaak)
Meng alles onder elkaar behalve de gerookte zalm en klaar! Deze salade stond binnen de 5 minuten op tafel! :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten